Interview met voodoopoppetje

Interviews met een alarmwekker, mezelf, voodoopoppetjes en andere interessante personen die je zo weinig aan het woord hoort. Ik interview ze. Deze keer met een voodoopoppetje.

Zo, dus jij bent nou een voodoopoppetje. Hoe voelt dat?
Nou, tamelijk vervelend. De hele dag worden er een beetje spelden in je gestoken of word je met je kop tegen een muur geslagen. Het is absoluut geen pretje. Ik heb van collega’s wel eens gehoord dat er voodoopoppetjes in de fik gestoken worden. Ik hoop toch niet dat me dat overkomt. Lijkt me vreselijk.

Maar hoe wordt je nu precies voodoopoppetje? En wat doe je dan zoal?
Nou, het is eigenlijk een beetje net zoals een mens. Hoe wordt je een mens? Op een gegeven moment ben je er gewoon en dat is het dan. Natuurlijk zijn ook wij voodoopoppetjes wel nieuwsgierig naar ons ontstaan, maar vaak hebben we te weinig tijd om daar echt onderzoek naar te doen. We worden eigenlijk ons hele bestaan misbruikt. Ons enige doel in ons bestaan, is het dienen van onze schepper. Maar die mishandelt ons vaak alleen maar.

Niet echt plezierig dus…
Nee, alhoewel er wel verhalen zijn dat sommige vrouwelijke voodoopoppetjes erg goed behandeld worden. Maar dan ook slechts weer gedeeltelijk en wel op een zeer specifieke manier.

Ja, laat maar. Zeg zitten er geen lichaamsdelen in jou?
Ja, dat klopt. Vaak teennagels of wat haar. En dat heb ik nodig om te weten naar wie ik de pijn of soms de andere gevoelens moet doorsturen.

Maar als nu mijn teennagels in je zitten en het haar van iemand anders?
Tsja, dan moet ik me extra goed concentreren. Ook een beetje kijken wat mijn schepper wil natuurlijk. De pijn gelijk verdelen of de een wat harder dan de ander. Hangt er allemaal toch een beetje van af.

En stuur je de pijn altijd door? Ga je nooit in verzet?
Nee, dat zit niet in ons. Pijn moet doorgestuurd worden. Anders zit ik er ook maar mee. En is mijn bestaan helemaal zo nutteloos.

Nou, dat van ik toch wat slap van je. Je bent eigenlijk gewoon een mietje.
Zeg, gaan we lopen beledigen. Het is natuurlijk heel stom om een voodoopoppetje te gaan lopen beledigen. (Steekt naald in eigen been).

Aaauw, zeg eikel, hou daar eens mee op.
Hah, dat was nog niks. Dat is dan toch weer een voordeel van voodoopop zijn.

Jammer, als mijn teennagel niet in je zat verwerkt, had ik je nu een rotschop verkocht. Nou laten we maar kappen dan.
Lijkt me beter ja. (Slaat zichzelf voor de kop).

Auw, hou daar go$#$%#domme mee op.
He, he, he. Nou, dag hoor (prikt naald tussen benen).

Jezus %$###$@@#!!. Okay, okay. Je bent een toffe voodoopop.
Da’s al een stuk beter. Een fijne avond nog.

Leave a Reply