Interview met mezelf

Ik ga er zo vandoor en kom pas morgen weer terug en weet niet of ik dan aan bloggen toekom. Maar ik wil in elk geval dan alvast gemeld hebben dat dit weblog morgen precies een maand bestaat!! Joepie, feestje 😉 Ter gelegenheid van deze eerste mijlpaal een interview met de maker (idee gestolen van het Politiek Incorrecte Magazine dat ik vanmiddag heb gekocht).

En…hoe bevalt dat nou? Zo’n eigen weblog?
Tsja, maar matig eigenlijk. Je schrijft van alles, maar zelfs je eigen vriendin leest het eigenlijk maar amper. Om je daarna vol trots te vertellen dat ze een leuk nieuwtje heeft gehoord over een steen die praat, terwijl dat al dagen op mijn log stond. En het was trouwens een kristal. En dan ook nog eens geen hond die reageert. Je hebt eigenlijk het idee dat je het voor niks zit te doen…

Je doet het uiteindelijk toch voor jezelf? Als uitlaatklep?
Ja, dat is het verhaal dat je iedereen op de mouw spelt. ‘Nee, ik doe dit alleen voor mezelf hoor. Zo kan ik mijn eigen gedachten ordenen.’ Gelul natuurlijk. Je maakt toch ook geen Startpagina voor jezelf? ‘Dat VNU er miljoenen voor betaalde, is leuk meegenomen hoor. Maar ik maakte het om mijn opa op weg te helpen’. ‘Tuurlijk, maakt Coca Cola het drankje omdat ze het zelf zo lekker vinden? Maakt Nike schoenen omdat ze het zo lekker vinden lopen? Ga toch weg zeg.

Waarom wordt je nu gelijk zo kribbig? Het is toch een aardig weblog geworden?
Ja, daar koop ik iets voor. Ik wil Matt Drudge achterna, nieuws scoren. En dan werk je bij de NCRV en wordt Paul de Leeuw deze week de laan uitgestuurd op uitgerekend de dag dat je vrij bent. En de volgende dag helemaal niks te melden. Bah, zo wordt het natuurlijk nooit wat.

Je hebt gelijk. Waarom doe je het dan?
Tsja, je blijft hopen natuurlijk. Webloggen is ook uitermate verslavend, dat moet ik er wel bij zeggen. Ook leest mijn broertje het zo af en toe. Het is zelfs al een paar keer voorgekomen dat hij een reactie plaatste. Verder heeft zelfs de legendarische Tonie al een reactie op mijn weblog achtergelaten (maar me nog niet aan zijn startpagina toegevoegd, grr). Maar er is dus wie weet heel misschien nog een kansje dat het nog wat wordt. Maar dan moet het geheel wel nog eens wat opgepoetst worden. Het is nu een tamelijk lelijke site. Stiekem hoop ik dat mijn broer dat eens zou willen doen.

Een oproep?
Ja, zo zou je het wel kunnen stellen. Overigens, ook een reden dat ik ben gaan webloggen is dat ik het gewoon erg leuk vind om te laten zien wat mij opvalt. Wat mijn visie op het leven en het nieuws is. Alhoewel die visie nog niet echt uit de verf komt. Ik ben dan vooralsnog ook vele dingetjes aan het uitproberen. Wat proefballonetjes aan het oplaten door bijvoorbeeld een boel rubriekjes op te starten. Of ik die echt doorzet weet ik nog niet. Het is een beetje de LPF-aanpak tot dusverre.

Vandaar ook die (spuuglelijke) poll?
(zucht)…Ja, als je zo gaat beginnen, heb ik eigenlijk niet zoveel zin meer. Ik wist nu eenmaal zelf niet hoe je een poll in elkaar zet. Daarom heb ik deze gratis versie genomen. Is dat zo verkeerd dan? Ja, er hangen veel banners aan. Nou en? Als je het allemaal zo goed weet, dan maak je zelf maar een site.

Euh…laatste vraag dan maar: Wat kunnen we nog van dit log verwachten?
Geen idee, nog eigelijk. Meer interviews misschien? Ik vond het wel lekker gaan tot dusverre. Ik denk dat ik gewoon nog eens poosje blijf aanklooien. Maar er zijn plannen. Grootse plannen! Revolutionaire plannen! Wilde plannen! Maar misschien valt dat ook allemaal uiteindelijk wel weer mee. Of tegen…ach, laat ook maar.

Leave a Reply