Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Zo mevrouw Janssen, fijn boodschappen gedaan?

Ik weet het niet hoor meneer. Het is me wel een beetje vreemd met die supermarkten niet? Eerst schoppen je ze dood en dan breekt er daarna een oorlog uit.

Ja, een prijzenoorlog? Maar dat is toch een goede zaak?

Ja, dat is natuurlijk wel waar. Maar dan doen ze van die rare producten in de aanbieding Koffiemelk en scheerschuim goedkoper. Maar ook frisdrank en kattenvoer is in prijs verlaagd. Dat is natuurlijk een gemiste kans.

Een gemiste kans? Hoezo?

Ja, lijkt er toch op alsof ze niet goed durfden om bier en hondebrokken in prijs te verlagen. Dat was nou pas een echte stunt van de Albert Heijn geweest. En dat kan ik goed gebruiken. Mijn Gerrit drinkt graag een biertje en dan krijgt Boris, da’s onze hond, ook eens wat extra’s. Maar scheerschuim is ook niet weg natuurlijk. Voor Gerrit dan natuurlijk, niet voor Boris.

Dat is duidelijk. En hoe was de rest van uw week?

Nou, ik had het mijn buurvrouw, mevrouw Antjes, nog over die zaligmakerij van de Paus. Da’s toch ook wat, niet? Allemaal niet kardinalen en wat zo niet meer. En hier is echt een heel aardig vrouwtje die alle katten uit de buurt opvangt en daar hoor je niks over.

Ja maar, het ging om Moeder Teresa. Da’s toch andere koek?

Och, ja, misschien wel. Maar dit vrouwtje is niet mis. Al die katten in huis. En net zo aardig tegen allemaal hoor. Ook een alleraardigst, sympathieke dame. Moedertje Tessa noemen we haar nu. Maar ze heet eigenlijk gewoon Wilma hoor. Ik had hoor zondag nog hier op de koffie.

Oh? En hoe drinkt ze haar koffie?

Nou, eigenlijk met melk, maar ik had de koffiemelk op, want ik wilde pas maandag nieuwe kopen na de prijsverlaging.

(Meer mevrouw Janssen)

Leave a Reply