Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Kijk eens aan. U heeft de koffers al ingepakt mevrouw Janssen? Gaat u op reis?
Nee, nee. Ik moet zich nog uitpakken. We zijn net terug uit Edinburgh. Het werd ons daar een beetje te heet onder de voeten. Toen zijn we doorgevlogen naar Trondheim, maar daar was het al niet veel beter. We hebben nooit zoveel succes met vakanties.

Hmm, het ruikt hier een beetje vreemd. Heeft u het gas nog aan?
Oh jeetje. Ik ga gelijk even kijken. Blijf maar even zitten hoor jongen. Ik geloof dat je gelijk hebt. Zo, het gaskraantje is uit. Tsjonge, wat dom zeg.

En die benzinelucht? Waar komt die vandaan?
Oh, dat zal mijn man zijn. Gerrit, hou nou eens op met spelen! Daar komen nog ongelukken van.

U ziet er anders wel beeldig uit. Prachtige diamanten zijn dat zeg.
Ja, mooi niet? Ik kreeg ze voor een zacht prijsje aangeboden. Echt ongelooflijk. Een koopje. Daar zeg je als vrouw van middelbare leeftijd natuurlijk geen nee tegen.

Aha…en die twee schilderijtjes op de muur achter u…
Ja? Dat zijn echte Van Gogh’s hoor. Ook al zo’n buitenkansje. Daarom dachten mijn man en ik dat het wel onze geluksweek zou zijn. En zijn we op reis gegaan. Maar het geluk zal weer op zijn voorlopig. Ach, zo gaan die dingen niet waar.

Ik vrees inderdaad dat uw geluk op is. U bent niet toevallig nog wezen winkelen in de IKEA?
Ja, we zijn alle vestigingen bij langs geweest. Mijn man moest overal pakketjes afleveren. Ik weet niet wat het precies is met Gerrit de laatste tijd, maar hij doet zo raar. Nadat ik van de week gezellig samen met buurvrouw Antjes een aflevering van Tatort had gekeken, moest ik ineens een brief voor hem schrijven in het Duits. Ach, het is me allemaal wat.

Voor de zekerheid mevrouw Janssen, u weet hoe ze in de gevangenis hun koffie drinken?
Ja, natuurlijk. Een koffie verkeerd is favoriet, dat lijkt me duidelijk.

Leave a Reply