Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Zo mevrouw Janssen. Hoe is het met u deze zondag?
Goed hoor jongen. Wil je een handje pepernoten? En ben je wel braaf geweest het afgelopen jaar? Anders ga je zo in de zak naar Spanje hoor. Dat weet je toch wel? Heb je je schoen al gezet? Met een wortel erin? Wil je een wortel van me anders? En je verlanglijstje…is die al af? En…

Ho…juu…rustig mevrouw Janssen. Ik ben lichtelijk te oud voor Sinterklaas. En u ook lijkt me.
Oh, dat vind ik jammer. Gelukkig is mijn man inmiddels al zo dement dat hij opnieuw in Sinterklaas gelooft. Alleen vergeet hij natuurlijk telkens zijn schoen te zetten en weet hij de tekstjes van Sinterklaasliedjes ook niet. Dat is wel jammer. Maar marsepein en pepernoten gaan er wel in bij hem.

Mevrouw Janssen, ik wilde het eigenlijk niet over Sinterklaas hebben. Wat vond u van het opstappen van Rosenmoller?
Paul Rosenmoller? Oh ja, hij stapte op omdat zijn familie belangrijker was niet? Dat kan ik me goed stellen zo voor de feestdagen. Hij kan zich nu wel mooi schminken en dan als Zwarte Piet zijn kinderen verrassen en strooigoed naar binnen gooien.

Ja, misschien kan hij wat losse flodders naar binnengooien die hij per post opgestuurd heeft gekregen. Maar nu heeft u het weer over Sinterklaas. Thom de Graaf is opnieuw gekozen als lijsttrekker van D’66. Wat vindt u daarvan?
Ja, Thom de Graaf. Da’s zo’n mooie krullebol. Als hij wat schoensmeer op zijn koppie smeert, een mooie pofbroek aan en een paar grote oorbellen in en dan is hij een prachtpiet. En dan kan Wim Kok een baard omdoen als Sinterklaas en dan Jeltje van Nieuwenhoven als paard. Dat zou pas nieuwe politiek zijn.

Ik geloof dat GroenLinks en D’66 genoeg excuusallochtonen hebben om voor Zwarte Piet te spelen en de PvdA gooit het vooral op nieuwe gezichten, zoals Wouter Bos.
Ja, dat is ook een mooie vent. Maar hij is de enige homeseksuele jongen die via de voordeur naar binnen mag, niet? Ik vind Bos echter geen goed Pietje. Nee, dan was Melkert toch beter als Zwarte ZeurPiet en Pronk als vrijgevige Sint natuurlijk.

Pff…ik geef het op. Hoe laat was u terug uit Zaltbommel?
Pas heel laat in de avond. Gelukkig had de Sint genoeg koffie klaar staan.

Ah, en hoe drinkt de Sint zijn koffie?
Hij drinkt het liefst zwarte koffie, maar van allerlei actiegroepen en empancipatiebewegingen moet hij er ook wat melk bij in doen.

Leave a Reply