Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Goedemiddag mevrouw Janssen, wat ziet u er chagerijnig uit?
Ja, dat klopt. Ik heb enorme ruzie met mijn man, Gerrit. Eigenwijze flapdrol dat ie is.

Zo, zo. Wat is er allemaal aan de hand dan?
Nou, ik wilde het huis eens even flink schoonmaken zodat ik het tot de feestdagen alleen nog hoef bij te houden. Maar nu heeft mijn man een eigen kast, die hij altijd stijf op slot heeft. Ik wilde die kast ook uitruimen, maar hij weigert me de sleutel af te geven. En ik weet bijna zeker dat hij er tabak, vloeitjes en lucifers heeft. Alle benodigheden om te roken, terwijl hij dat niet mag van de dokter vanwege zijn hart.

Maar waarom vindt u nu vervelend dat die kast op slot zit? Omdat u anders niet het hele huis kunt schoonmaken of omdat er rookwaar in zou kunnen liggen?
Allebei. Ga jij nou ook al zo eigenwijs lopen doen?

Nou, nou. Rustig een beetje mevrouw Janssen. Wat gaat u er nu aan doen?
Ik heb hem nog tot morgenmiddag gegeven. En als ik dan nog niet in zijn kast mag kijken, dan wachten hem ‘hele nare dingen’. Dat heb ik hem precies zo gezegd. En buurvrouw Antjes is het helemaal met me eens hoor.

Poeh, poeh. Een heus ultimatum dus. Wat zegt uw man er van?
Die heeft nog niet gereageerd. Hij zal het vanavond wel weer met iedereen in de biljartclub bespreken. Zo is ie ook nog wel weer. Bah, misschien ga ik deze week wel weer naar Volendam.

Naar Volendam? Hoe komt u daar nu zo bij?
Daar ben ik van de week met buurvrouw Antjes naar toe geweest. Even een dagje weg geweest. Was echt enorm gezellig. We hebben er ook zo leuk koffie gedronken. Echt fantastisch.

Echt waar? En hoe drinken de Volendammers hun koffie?
Met heel veel suiker, echt heel veel suiker.

Leave a Reply