Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Zo, ik heb toch nog net gered.
Ja, ik dacht dat je geen tijd had dit weekend. Je moest naar je schoonouders en ouders toe? Maar gezellig dat je nog even langs bent, hoor jongen.

Ja, hoe was uw week verder?
Nou, wel goed. Alleen dat boodschappen doen, ging een beetje ruw deze week. Loop ik rustig met mandje uit de Appie Heijn, stormen er links en rechts ineens vakkenvullers me voorbij. Ik dacht nog dat ik iets was vergeten, maar een meneer die voor me liep met een mes, was klaarblijkelijk nog iets vergeten. Maar ik heb de stomp op de neus nergens in de winkel zien liggen. Ligt dat bij de vleeswaren of in de diepvries?

Ik denk bij de bonusartikelen. Maar u bent er ongeschonden vanaf gekomen?
Ja, alleen op de weg naar huis met mijn boodschapjes werd ik dan weer aangehouden voor een alcoholcontrole. Heel vervelend allemaal hoor.

Maar niks gedronken?
Nou, alleen kopje advocaat bij de buurman. Maar dat was al ‘s ochtends, dus mijn promillage was in orde. Alleen dacht ik dat je 130 kilometer per uur mocht op de snelweg, maar dat bleek slechts een proefballontje. Dus kreeg ik toch nog een boete. Ik vind het wel weer moeilijk hoor, die verkiezingen en al dat gepraat.

Ja, die lijsttrekkers voelen zich als een vis in het water.
Haha, u bedoelt zeker mijnheer Zalm. Wat een uiterst aardig grapje. U bent mij er eentje hoor. Nou, nou, nou. Maar vervelend is het wel, want ik had RTL4 al op kanaal 3 gezegd. Ik dacht: ‘dan heb ik alvast bezuinigd op de publieke omroep’. Maar zo schijnt dat allemaal niet te werken. Je moet op een borrel gewoon wat roepen heb ik begrepen. Dus heb ik meneer Gerrit Zalm maar eens uitgenodigd op de koffie.

Ah, en weet u al hoe hij zijn koffie drinkt?
Nou, volgens mij vraagt hij altijd eerst hoe de anderen de koffie drinken en sluit hij zich dan bij de meerderheid aan.

Leave a Reply