Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Goedemiddag mevrouw Janssen. Lekker weertje niet?
Ach m’n jongen, maak er maar geen geintjes over. Het dak is er al bijna afgewaaid, ons mooie perenboompje die we van’t voorjaar hebben geplant is geknakt en de kippen zijn ook al helemaal van slag. Het is absoluut niet leuk hoor, dit hondenweer. Nou ja, hondenweer is het eigenlijk ook al niet. Mijn man ging net met de hond lopen, maar die waaide zo pardoes de lucht in. Ach jongen, jongen toch.

Nou rustig maar mevrouw Janssen. De storm zou vanavond weer gaan liggen.
Oh, nou dat hoop ik dan maar. Mijn man is ook al helemaal onrustig van dit gure weer. Het kan er absoluut niet tegen en is de hele dag al geirriteerd en loopt maar wat te ijsberen.

Dat komt misschien door het akkefietje met de hond?
Nee, omdat de voetbal vanavond is afgelast. Maar als de storm vanavond weer gaat liggen, dan kan de voetbal om 19.00u misschien nog net doorgaan.

Die wedstrijden worden altijd ‘s middags gespeeld en ‘s avonds uitgezonden mevrouw Janssen. Dat gaat dus niet.
Ach, ook dat nog.

Dat is er vanavond nog wel op inderdaad.
Oh leuk. Ik vind die Gregor Frenkel Frank altijd zo’n alleraardigste man. Die komt hier ook regelmatig op de koffie. Alleen die Daphne Bunsschot vind ik helemaal niks. En die moet dan ook wel gelijk na de uitzending na bed, want ze moet morgen weer vroeg opstaan natuurlijk. Maar volgens mij slikt ze speed of ikstesie of hoe dat spul ook heet. Ze kijkt ‘s ochtends altijd zo verwilderd uit haar ogen.

Ook Dat Nog is ook niet live. Dat wordt al eerder opgenomen, waarschijnlijk ‘s middags. En het is Bunskoek.
Wat? Wil je een koekje? Dat is wel lekker bij tv kijken inderdaad. Maar ik ga veel liever gewoon lekker naar het theater hoor, dan weet je tenminste wat je krijgt. En ik hoorde dat ze tegenwoordig er voor zorgen dat je ook lekker uitgerust uit het theater komt. Dat zou voor mijn man niet gek zijn, want die zo onrustig.

Ja, ja, omdat de voetbal niet doorgaat.
Dat ook. Maar ook omdat mijn ouders gisteravond zijn gekomen en vandaag weer weg zouden gaan. Maar met deze storm kunnen ze natuurlijk niet weg. Ach, het is allemaal wat hoor. We gaan maar lekker snel op vakantie naar Mexico. Daar is’t tenminste lekker warm.

Euhm, mevrouw Janssen…
Ja?

Ach, laat ook maar. Nog een dingetje: hoe drinkt Gregor Frenkel Frank zijn koffie?
Rechtsdraaiend meestal en met zijn benen over elkaar. Dat altijd.

Leave a Reply