Op de koffie bij mevrouw Janssen

Met enige regelmaat gaat/ging Kingjay even gezellig koffie drinken bij mevrouw Janssen. Ondertussen praten ze over koetjes, kalfjes, biggetjes en andere ongedierte. Oh, en over de wereldproblematiek, Andre van Duin en Duitse krimi’s natuurlijk.

Goedemorgen mevrouw Janssen. Dat was een heftig weekje niet?
Nou inderdaad. Eerst ging de afwasmachine kapot en natuurlijk kwam net op dat moment buurvrouw Antjes langs om lekker gezellig samen naar Lucky Letters te kijken. En had ik dus geen schone koffiekopjes. Verschrikkelijk gewoon. Een drama. En sinds ik die machine heb, koop ik geen afwasborstels meer en had ik alleen nog een ouwetje. Maar daar heb ik al eens een vieze pan mee staan uitschrobben, dus dat was niet echt hygienisch. Nou, ik dus in paniek…

…mevrouw Janssen, ik doelde eigenlijk meer op de val van het kabinet.
Oh ja, dat was ook heel erg. Eerst was dinsdag al de hele de begrafenis van Claus op televisie zodat Lunch-tv en Lingo niet doorgingen en toen woensdag weer al dat gedoe en moest ik mijn favoriete programma’s alweer missen. Vreselijk vond ik het. Al die lelijke oude mannen in pak maar zeuren en kletsen. Ik ben maar gaan strijken en de was gaan doen, maar ja, dat houdt ook een keer op natuurlijk.

U vindt het niet erg dat ons land zonder regering zit?
Ik vind het wel heel jammer voor Jan-Peter. Da’s zonder meer een alleraardigste jongen. Komt nog regelmatig langs om een snoepje te vragen. Woensdag heb ik hem wat extra’s toegestapt. ‘Pak maar een hand vol snoepjes uit de pot jongen’, zei ik tegen hem. Had hij wel vier snoepjes te pakken. Dat was geen probleem want ik net snoep gekocht en had dus genoeg. En glunderen dat ie deed.

Er is toch wel wat kritiek op hem. Dat hij niet daadkrachtig genoeg zou zijn geweest bij Bomhoff en Heinsbroek.
Ach, die twee lastpakken. Bomhoff is een grote zuurpruim die altijd met de grote mensen wil meepraten, terwijl Herman alleen maar achter de meisjes aanzit. Maar van hard werken of studeren hebben ze nooit gehoord. Dan moet je bij toch echt bij Jan-Peter zijn. Dat heeft van zijn opa en overgrootopa, Jan en Pieter Balkenende. En daadkracht heeft hij echt wel geerfd van zijn betbetoverovergrootopa Samsom. Ja, de goede normen en waarde zitten bij Jan-Peter wel in de familie.

Nou, dan rest me eigenlijk nog maar een vraag: Hoe drinkt Jan-Peter zijn koffie?
Zwart natuurlijk. Maar wel met een klein beetje melk en suiker. Dat dan weer wel.

Leave a Reply