Over geld enzo

Je moet je toekomst goed regelen. Dat is duidelijk en dat begrijp ik ook. Samen met mijn vriendin heb ik ook nog eens een eigen huis en dus een hypotheek. Dat maakt het geheel niet gemakkelijker. En laten we ook allebei nog eens aan pensioenopbouw doen. Ook zo’n leuke.

Nu is mijn idee van regelen: ik kan het het elke maand betalen, ik heb een huis en hopelijk krijg ik voor dat pensioengedoe nog eens wat voor terug. Dat zou toch leuk zijn. Zeker ben ik er nog niet helemaal van, maar ergens gaat er geld waar ik voor werk, naar een ander potje. Leuk joh.

Tsja, mijn vriendin houdt er een andere visie op na als het gaat om je geldzaken regelen. Dus kwam er een gespecialiseerde kennis langs om beide zaken eens grondig te bekijken. En dat is leuk. Ik doe dan echt heel erg hard mijn best alles te begrijpen. Echt. Maar het lukt niet. Het is niet logisch. Het klopt niet. Van geen kant.

“Ja, dan hebben we dus een vast hypotheekbedrag met daarin een beleggingsdeel waarvan een provisie wordt afgedragen. Dat bedrag vermenigvuldigen we vervolgens met het inwoneraantaal van Zweden in 1835. Als je daar dan de gemiddelde temperatuur in Fahrenheit van de stad Luzern in de maand mei bij optelt en dat weer deelt door het aantal parkeerbonnen gemiddeld per kwartaal op hoofdstraat in een dorp met minder dan 1800 inwoners, kom je op een bepaald bedrag uit.”

Nou goed, dat snap ik dus al niet. Maar okay, ik vraag het nog een keer. Welke hoofdstraat? Waarom in Fahrenheit? En na een uur wat heb ik een globaal idee van wat er zo ongeveer mogelijkerwijs aan de hand zou kunnen zijn. Blijkt dat de uitleg van het systeem zoals het gold voor de wetswijziging van 1 januari 2002, maar nu is alles weer anders. Grrr.

“Ja, je moet nu verplicht een bedrag reserveren om oranje broeksknopen voor verminkte elfjes te kopen en dat bedrag mag alleen worden uitgegeven tussen 15.26 uur en 19.32 uur op 14 oktober, maar alleen als dat op een zaterdag valt. En als het dan regent natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. Dat bedrag wordt verdubbeld en wordt nog twee euro bij opgeteld, gewoon voor de gein.”

Okay, tsja. Nou goed hoor. Ik hou het toch maar op mijn eigen filosofie. Ik moet elke maand een beetje betalen. Dat lukt. En we hebben een huis. Dan zie de rest wel weer verder als ik 65 jaar ben. Lijkt me beter.

Leave a Reply