Floersiboembal

“Wat een prachtige curvebal in het korte rechterveld. Die Van Zanten is toch stukken beter geworden sinds zijn overgang naar het Russische B-elftal van Venlo. Maar dan kan die idiote Rik de Wind het weer niet afmaken met een simpele koprolstootbal.”

“Ach man. Van Zanten is een knurft. Die curvebal was veel te ruim opgezet vanaf de linkerkant. Had ie veel meer moeten aansnijden. Maar ja, dat leren die rare B-Russen in Venlo natuurlijk niet. Bij de G’s van Boekelo heeft De Wind echt wel de koprolstootbal onder de knie gekregen hoor. Alleen haakt hij nog wel eens te veel aan.”

“Ach ja, het is nog altijd beter dan die korte stop die nu in het halfveld speelt. Hoe heet ie ook al weer? Piet Daamen?”

“Nee joh, Daamen speelt centraal van schuinrechts naar links en dan driekwart midden. Jij bedoelt die gast van dat Duitse twaalftal dat op vrijdagen uit speelt in Bloemendaal. Die met dat korte haar. Euh…Gaston! Pieter Gaston.”

“Oh ja, Gaston. Die is echt ruk zeg. Mijn god, loopt veel te schuin in, blijft dan consequent hangen, en zelfs de simpelste trekbal mist volledig elke vorm van roterend uithangeffect. Man, dat kan mijn kind nog beter.”

“Tsja, godzijdank wordt hij dan nog gedekt door dat tweebenige kleintje. Joost van Ossum. Die is echt gegroeid de laatste tijd. De ene loepzuivere kruisgrondstuiterbal na de andere.”

“Dat is wel waar, maar ze zijn niet hard. Die laatste kruisgrondstuiterbal kaatste hij maar met slechts 206,5 kilometer per uur. En dan nog naast ook. Waardeloos.”

“Onzin man. Dat zegt helemaal niks. Dat schot daarvoor schampte hij met slechts 179 kilometer per uur, maar dat was wel mooi een doelscoreplusfloersiboempunt.”

“Zo zie je maar weer dat je sneller mist dan scoort. Nou ja, als ze flink aan de zigzagtechniek blijven werken. En genoeg mediterende schaduwspelslagstoten oefenen. Dan komt het misschien nog wel goed.”

“Met deze coachmeneertrainer zeker. Hmprhf. Die man doorgrond zelfs de simpelste 5-1-3/4-2-9-1-4 opstelling nog niet eens. Nee, dit wordt weer een waardeloos halfseizoen. Wat ik je brom.”

Leave a Reply