Seksueel geweten

Haar vriend heeft zijn schaamhaar niet geschoren en ook niet onder de oksels. Wel gaan ze apart van elkaar stappen en flirten dan ook met anderen. Als vriendlief thuiskomt met een glimlach, dan weet ze dat ze hem opnieuw moet veroveren. En zelf heeft ze ook een jongen op wie ze eigenlijk wel wat verliefd is. Om het helemaal af te maken, is ze ook nog wel nieuwsgierig naar een seksuele ervaring met een vrouw. Na negen jaar relatie zijn ze nog helemaal gelukkig. Ik kon het me voorstellen. Elkaar heroveren, zelf stappen om nieuwe ervaringen weer te kunnen delen. Het lijkt een goede formule voor een geslaagde relatie.

Ik weet dit alles van een vrouw die ik voor vanavond nooit had gezien. De vriendin van een vriendin die meeging naar een Raw Chocolate Party. Een feestje voor mensen die alles rauw eten en als ze iets warm maken, dan nooit warmer dan veertig graden, de temperatuur van het menselijk lichaam. Ik had een coole, hippe party middenin Amsterdam verwacht. Het werd een karig bordje rauw eten (wat overigens wel lekker was) voor twintig euro bij de grondlegger van de beweging thuis. Met tamelijk weinig mensen. Maar wel een veel te vrolijke vrouw met een glimlach op haar gezicht gebeiteld die tamelijk geshockeerd leek dat we halverwege het feestje weggingen.

“De muziek begint zo en dan gaan de mensen swingen! Je kunt voor 1 uur nog terugkomen als het in de stad niet gezellig is.” Binnen de beschermde omgeving van haar gelijkgestemde rauwevoedseleters was het lastig begrijpen dat mensen de verderfelijke stad verkozen boven hun rookloze, alcoholloze feestje met purified water. Ik had de ervaring overigens niet willen missen, al is het maar om er nu lichtelijk cynisch over te kunnen praten en maandag bij de koffie een anecdote te kunnen vertellen. Maar de avond kreeg pas echt glans door de vriendin van de vriendin. En de vriendin zelf en nog een vriend die het gezelschap complementeerde.

Een avond van teveel pseudo diepzinnige gesprekken, persoonlijke ontboezemingen en losse ideetjes. Ik hou van ideetjes. Sommige zijn volgens mij nog goed ook. Neem nou het concept van de spirtuele bindingsangst. Ik denk er serieus over om er nog een essay aan te wijden. De angst om je aan te sluiten bij een bepaalde spirtuele beweging, hoewel je eigenlijk wel heel graag bij een groep of stroming zou willen horen. Maar geblokkeerd door nuchterheid, rationaliteit of andere valse argumenten weerhoud je jezelf om helemaal op te kunnen gaan in een spirtuele beweging. Prachtig, wat een inzicht. Het tijdsbeeld trefzeker verwoord. Na religion hopping gaat spirtuele bindingsangst het helemaal worden.

Of het idee van een apolitieke politieke beweging. Een waakhond van de politiek die verder compleet los staat van de politiek. Wiens enige functie het is om toezicht te houden op de politiek, de onvrede van het volk verwoord en bestaat uit mensen die op geen enkele wijze verbonden zijn aan de politiek. Een organisatie die het gat kan opvullen die het parlement heeft achtergelaten. Net zoals elke branche heeft ook de politiek een waakhond nodig. Het parlement zou dat moeten zijn, maar is dat allang niet meer. Fortuynisme zoals het bedoeld had moeten zijn.

Ik vrees dat ik mijn idee voor een ideeensite maar weer eens uit de kast moet halen. Werktitel: De Eierdoos, waar ik mijn ei kwijt kan. Zodat anderen er iets mee kunnen doen, want het is mij gewoon veel te veel gedoe. Ik word al moe als ik er aan denk. Het is leuk bedacht, maar dat is het dan ook wel. Misschien dat ik 1 idee nog wel ten uitvoer breng: ik ben vanavond officieel gevraagd als sexueel geweten van de genoemde vriendin van vriendin. En volgens mij is dat een stuk beter dan als getuige of peetvader gevraagd worden en dan nog wel door iemand die nog geen tien uur geleden een volslagen vreemde voor me was. Ik ben oprecht trots en voel me vereerd.

Het idee is simpel. Periodiek contact opnemen om te vragen of ze haar vriend nog steeds moet heroveren. Of ze zelf nog wel eens flirt met iemand van kantoor en op die manier nog kan genieten van de roes van verliefdheid zonder de relatie op het spel te zetten. En stiekem wel eens fantaseert over een trio of misschien zelfs orgie! En ik denk dat meer mensen behoefte te kunnen hebben aan een dergelijke service. Eigenlijk ook een waakhond dus, maar dan eentje die je beschermt voor de altijd op de loer liggende sleur van een relatie.

Iemand die niet alleen navraag doet, maar ook goede tips geeft. En dat is niet naar de parenclub gaan, tatoeages zetten of vluchten in een rollenspel, danwel partnerruil met Kees en Thea van drie huizen verderop. Ik ben iemands seksueel geweten en er trots op. Ik hoop van harte dat ze gelukkig oud wordt met haar mazzel hebbende vriend. Aan mij als seksueel geweten zal het in elk geval niet liggen. Ik lig op de loer, stuur volgende week nog een waarschuwende mail en indien nodig bel ik op. Haar seksleven zal spannend blijven, koste wat kost!

Leave a Reply