Dingen om te doen

Ik ga een verhaal schrijven. Ja! Dat ga ik doen. Een geniaal verhaal natuurlijk dat iedereen boeiend en interessant vindt, maar dat spreekt voor zich. Oh, eerst de was ophangen. Bah, ik wil geen was ophangen, ik wil een verhaal schrijven. Maar die was moet droog, anders heb ik straks geen onderbroeken. Niet dat onderbroeken essentieel zijn om te kunnen bestaan, maar ze hebben best zo hun voordelen. Was ik maar een verhaal aan het schrijven. He gelukkig, de was hangt. Zo, een leeg vel Word-papier voor mijn neus. Nou, laat dat verhaal maar komen.

Ik wil eigenlijk wel een eindje lopen. Ben nog niet buiten geweest vandaag. Zal ik een eindje gaan lopen? Dat verhaal kan nog wel even wachten. Gaat ook nog niet zo lekker. Ja, ik ga een eindje lopen. Schoenen aan, vest om de schouders, de buitenlucht in. Lekker. Goh, wat is wandelen fijn zeg. Zo prettig buiten enzo. Hmm, ben eigenlijk al wel best moe. Zou eigenlijk liever even op de bank hangen. Dvd-tje kijken. Of een dom spel doen. Ik heb al in geen eeuwigheid meer een dom spel gedaan. Zal ik terug naar huis? Nog een klein stukje lopen dan. Bah, heb nu helemaal geen zin meer in lopen. Maar ik ben nou eenmaal buiten. Waarom wilde ik zo graag gaan lopen eigenlijk?

Laat ik eens even iemand bellen! Altijd gezellig. Gewoon even fijn wat keuvelen en kletsen enzo. Ah, er wordt opgenomen. Dat is goed, beetje sociaal gedoe doet een mens goed. Beetje langdraderig is hij wel. Misschien had ik toch iemand anders moeten bellen. Waarom heb ik hem nou weer gebeld? Hij zeikt altijd zo. Of het ligt aan mij. Zou ook goed kunnen. Ik was toch al een beetje moe. Ik kan nou ook niet meer ophangen. Beetje meekletsen dan maar. Hmm, ja, ja, goh!, hmm, ah, okay, tsjonge. Pfff, ook weer gehad. Zal ik dan maar op de bank gaan hangen? Zo zonde van mijn tijd. Misschien eens vroeg naar bed? Ja, zeg, dat is nog meer zonde van mijn tijd. Het leven is al snel genoeg voorbij, slapen kan morgen ook nog.

Wil dat verhaal al vlotten? Nee, ook niet echt. Dat spel is eigenlijk ook maar dom. Dvd-tje dan maar. Even ontspannen met een aflevering van mijn favoriete serie. Doet het altijd goed. Een hapklaar brokje entertainment consumeren. God, ik ben nog maar op 20 minuten. Elke aflevering duurt drie kwartier. Ik weet nu al hoe het afloopt. Saai! Ik ga gewoon fijn muziekjes luisteren. Niet meer, niet minder. Die cd’s zou ik ook allemaal nog op de computer zetten. Laat ik er daar eens een paar van doen. Maar welke dan? Ik wil eigenlijk wel slapen. Zal ik gaan slapen? Ik heb helemaal niks gedaan nog!

Ik kan ook iets nuttigs doen. De post opruimen. Dat mag wel weer eens. Ja, ik zou best de post op kunnen ruimen. Of stofzuigen. Het is iedere dag weer een zooitje met die kat. Ik moet wel iets doen vanavond. De rest van de week is al bijna weer volgeplempt met dingen. Stofzuigen is best ontspannend. Nou, kom maar op met die stofzuiger dan. Ja, laat ik dat maar even doen. Kutsnoer, werk mee. Ja zeg, nu is er net een leuk liedje in iTunes. Kan ik toch niet gaan stofzuigen. Zal ik een stukje voor mijn weblog schrijven? Over dat je altijd andere dingen wilt doen dan je aan het doen bent en het zo moeilijk is om van het moment zelf te genieten? Bah, daar heb ik nou echt geen zin in. Ik ga wel stofzuigen. Of een muziekje luisteren. Slapen, ja, laat ik dat doen. Trusten.

Leave a Reply