EXCLUSIEF: Interview met captain Picard

U heeft bijna elke expert aan het woord gehoord. Elke Irak-deskundige, communicatiespecialist en Nederlander die wel eens in Washington is geweest heeft u op de tv zien voorbijkomen. Maar een aantal bijzondere personages zijn nog niet gevraagd naar hun mening over de oorlog. En dat is vreemd. Daarom vult Kingjay graag die leemte op. Een eerste interview met captain Picard van de starship Enterprise over zijn mening over de oorlog.

Goedemiddag captain Picard. Wat fijn dat u hier even heen wilde beamen voor een kort interview.

Ik merk dat universele vertaler de woorden ‘captain’ en ‘beamer’ nog niet goed vertaald. Maar goed, heeft u eerste een kopje earl grey thea voor me? Hot.

Die vertaler is inderdaad bagger. We hebben hier geen replicator, dus ik zal even kopje thee zetten. Kan ik dan met het interview beginnen?

Jazeker. Ik ben er klaar voor. Engage.

Dank u. Ik wilde u om uw mening vragen over de oorlog in Irak. Bent u een voor- of tegenstander van de oorlog

Ah, de beroemde Golfoorlog II – Iraqi Freedom. Ja, daar leerden wij alles over op de Starfleet Academy. De oorlog was de aanleiding voor de Aardse regeringen om tot de formulering van de Eerste Richtlijn te komen.

De Prime Directive inderdaad. Hoe luidt die precies?

“Het is verboden voor alle schepen en leden van Starfleet om zich te bemoeien met de normale ontwikkeling van elke cultuur of maatschappij.” Een richtlijn waar president Bush zich natuurlijk absoluut niet aan houdt.

Dus u bent tegen de oorlog?

Nou, in feite niet. Want zonder deze oorlog hadden we geen Eerste Richtlijn gehad, de grondslag van onze maatschappij, van jullie toekomst en zonder toekomst, geen verleden.

Maar de oorlog druist in tegen die grondslag. Dan bent u er toch tegen?

Euh…jawel…maar anders hadden we het niet gehad. En als de richtlijn er niet was geweest, dan kende ik het niet en dan ben ik ook niet tegen de oorlog. Dus dan zou ik voor de oorlog zijn, maar dan krijgen we dus de Eerste Richtlijn en volgens die richtlijn ben ik weer tegen de oorlog. Maar dan is er geen richtlijn en dus geen reden om tegen te zijn. Oh bah, een temporeel differentiaal tijdsvortex dillema.

Okay, is er nog meer dat u over de oorlog kwijt wilt

Ja, het is zonde van al die fascinerende archeologische vindplaatsen die nu vernietigd worden. Ik had er graag rondgestruind. Ik herinner me nog goed toen ik op Betamax IV rondsnuffelde in een oude grot en paar toeval stuitte op een paar authentieke en goed bewaarde Romulaanse schoenveters. Magnifiek, magnifiek. Maar ik heb nog veel te doen, het schip moet nog geboend worden, de afwas nog gedaan, dus als u geen vragen meer heeft?

Nog eentje…kunt u me meenemen op uw sterreschip naar een betere wereld?

Sorry, dat zou natuurlijk rechtsstreeks indruisen tegen de Eerste Richtlijn. Helaas, dat kan ik niet doen. (tikt op communicator) Data, een om op te stralen.

Leave a Reply