Interview met de kat

Interviews met een alarmwekker, mezelf, voodoopoppetjes en andere interessante personen die je zo weinig aan het woord hoort. Ik interview ze. Deze keer met de kat.

Zo, hoe bevalt nou in je nieuwe huis?

Nou wel beter. Dat tochtige asiel was niet wat zeg. Net een gevangenis met al die andere katten in een schuurtje. En tegenover me zat een eigenwijs rotbeest dat zijn kop maar niet wilde houden. Pff, ik ben blij dat ik daar weg ben.

En bij ons vind je het wel leuk?
Ja, tot nu is het wel aardig. Aan de basisvoorwaarden is voldaan: er is eten, ik kan slapen en zo af en toe gooit iemand een bal zodat ik niet doelloos de kamer door hoef te rennen. Het houdt niet over natuurlijk, maar och….het kan ermee door.

Nou niet te enthousiast hoor.
Ja, hoor eens even. Ik ben er ook nog maar net. Ik moet eerst eens even de kat uit de boom kijken.

Oh nee he…geen flauwe woordgrappen.
Ja, zeg. Mijn leven is gewoon niet voor de poes. Voor je weet hebben jullie een kat in een zak gekocht. Jullie moeten de kat in elk geval niet op het spek binden. Voor je het weet zit de kat in de gordijnen. Ik bedoel, het gaat nu wel leuk enzo, maar het eerste gewin is kattegespin. Een kat heeft misschien wel negen levens, maar maakt in het nauw ook rare sprongen. En dan is alles voor de kat zijn kut geweest.

Alsjeblieft..hou op zeg. Ga dan maar spinnen ofzo.
Ik kan wel gaan spinnen, maar als katten muizen, dan miauwen ze niet. Vandaar ook dat muizen pas gaan dansen als de kat van huis is. En dat levert weer een hoop poespas op.

Ik kan je ook terugbrengen naar het asiel hoor!
Prrrr, prrr, prrrr, prrr.

Leave a Reply