Interview met Sinterklaas

Interviews met een alarmwekker, mezelf, voodoopoppetjes en andere interessante personen die je zo weinig aan het woord hoort. Ik interview ze. Deze keer Sinterklaas.

Goedemiddag Goedheiligman. Alles kits?

Nou, ik ben wel een lichtelijk somber vandaag. Alles is na vandaag toch weer gedaan. Zit ik weer een jaar in dat vermadelijde Spanje een beetje te nietsen. Maar vandaag en de komende dagen zijn er nog veel cadeautjes uit te delen. Gelukkig maar.

Het concept ‘kapitalisme’ is volledig aan u voorbij gegaan?
Kapitalisme? Ik ben voor het weggeefisme, het vrijgevisme, het Sinterisme. Cadeaus geven aan anderen doet deugt, geeft vreugd’, is fantastisch en voelt zeker niet spastisch. Hmm…Rijm Piet?! Rijm Piet! Die verdomde pieten zijn er ook nooit als je ze nodig hebt.

U bent gewoon een lichtelijk verwarde oude opa, is het niet? Iemand die niet door heeft dat je juist in de winter naar Spanje hoort te gaan en in de zomer moet terugkomen om je kleinkinderen te etteren. En dat je wel cadeaus kan geven, zolang ze maar gepaard gaan met het nodige schuldgevoel. U snapt het gewoon allemaal niet zo goed, of wel Sinterman?
Wat?!? Onbehoorlijke vlerk. Schofterig jongmens. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Kom jij maar even mee naar Sint’s kleine kamertje voor een pak met roe, jongeman. Dat heb je wel dubbel en dwars verdiend. Waar haal je het lef vandaan zeg.

Ja, over dat sexueel gefrustreerde hoorde ik gister ook al iets. En dan een beetje naar al die kleine kindertjes gaan, he?
Ja, nou moet je eens horen. Het is echt al weer jaren geleden dat er iemand bij Sint onder de mijter is geweest hoor. De staf van de Sint is echt al in tijden niet meer lekker opgepoetst. Sint mag niet lekker rondstrooien met zijn pepernoten. Dat mag de Sint allemaal niet! Ik moet alleen maar cadeautjes aan al die fijne, kleine kindertjes geven! En dan nog van de geile Pietjes om je heen. Hoe zou jij je voelen!?!

Waarschijnlijk als net zo’n gefrustreerde, verwarde oude zak als jij bent. Dat zich met rijmelarij bij de les probeert te houden en maar cadeaus weggeven. In de stiekeme hoop…
(Sint barst in oorverdovend gesnotter uit, buigt zijn oude, vermoeide hoofd en komt dan tot bedaren). Je hebt gelijk jongeman. Ik kan er weinig meer aan doen. Doe alles voor een aai of zoen. Sint zit al jaren te denken, hoe hij een jongedame het best kan wenken. En hoewel iedereen hem prijst om zijn vrijgevigheid, doet dat niets af aan Sint’s asexualiteit. Dus zit er voor Sint niks ander op dan zich uitleven op zijn paard, om zich vervolgens af te vegen met zijn lange baard.

Leave a Reply