Interview met alarmwekker

Interviews met een alarmwekker, mezelf, voodoopoppetjes en andere interessante personen die je zo weinig aan het woord hoort. Ik interview ze. Deze keer de alarmwekker.

Jij bent ongetwijfeld het meest sadistische wezen dat ik ken.

Hoezo, je geeft me zelf altijd de opdracht om ‘s ochtends vroeg te gaan piepen. Ik kan er verder niks doen. Ik volg alleen maar je opdrachten op.

Ja, dat heb ik vaker gehoord. Zelfstandig denken kan geen kwaad hoor.

Nou, dat is wel een beetje een probleem. Ik ben slechts een simpel alarmwekkertje. Je kunt onmogelijk hoogdravend gefilosofeer van me verwachten. Dat ik dit interview geef, is al heel wat.

O, meneer vindt zich heel wat. Nou poe, poe. Veel verder dan PIEP, PIEP, PIEP, PIEP kom je anders niet.

Nee, en als dank krijg ik om de tien minuten een klap op m’n kop. Alsof dat zo’n leuk bestaan is. Ik kan ook nooit eens lekker ongestoord 24 uur lang de tijd weergeven. Moet ik weer opletten dat ik wel op tijd ga piepen. Anders is het ook weer niet goed.

Een beetje vriend zou anders wat zachter piepen. Eens rustig vragen of ik al een beetje wakker ben. En je zou op z’n minst kunnen samenwerken met de koffiemachine om een lekker bakje koffie te zetten.

Ja zeg, zelfdenkende apparaten. Je hebt een beetje te lang in de ICT-journalistiek gezeten of niet soms? Het is je naar je hoofd gestegen. Ik kan de tijd weergeven en ik kan hard piepen. En een paar neefjes van me kunnen ook nog de radio afspelen. En dat is je niet genoeg?

Nee, absoluut niet. Waarom zou ik je niet eens inruilen voor een haan? Die is ongetwijfeld nog subtieler.

Nou tast je mijn beroepseer aan. Zo’n achterbakse haan kraait maar wat. Als ie een zonnestraal ziet, begint hij als een gek te kraaien en sluit ’em vier dagen op in een donker hok en hij wordt knettergek. Ik heb nog geen haan met snooze-functie ontmoet, dus als jij graag een haan wilt, ga je gang. Ik wil je dat beest wel eens op zijn kop zien slaan als ie begint te kraaien. Kijken hoe sportief die haan dat opneemt.

Ja, ja, ja. Hou maar op. Godzijdank ben ik straks drie dagen vrij. Hoef ik je gezeik niet aan te horen. Ga maar weer fijn doen waar je goed in bent.

PIEP, PIEP, PIEP, PIEP, PIEP, PIEP

Leave a Reply