computers

Baas over eigen pc

Zo, eens even lekker een avondje op de pjoeter. Fijn het interweb afstruinen. Maar natuurlijk niet gesurfd voordat de elektronische post is binnengehaald en doorgespit. Eens even de nieuwsbrief van ZDNet bekijken. Hey, wat ziet mijn oog daar? De stabiele, definitieve 1.0-versie van Mozilla Firefox. Dat is zeker niet verkeerd. Die moet ik even bekijken, dus downloaden en installeren. Ach, en daar in het overzicht: de Konfabulator. Widgets voor de pc. Ook hebben natuurlijk.

Nou goed, als ik dan toch even bezig ben met downloaden, kan ik net zo goed even een muziekje erbij aan zetten. Hoppa, kom maar op met dat iTunes. Wat is er? Nieuwe versie? Of ik die nu wil downloaden? Nou goed, anders blijf je toch iedere keer aan m’n kop zeuren. Toe maar dan. Hey, daar is de Mozilla-browser al binnen. Mooi werk. Installeren die hap. Wat? Mag ik de Konfabulator niet downloaden van Internet Explorer? Wel gloeiende. Waar zit die verrekte optie nou weer verstopt. Die gaat uit. Hah, beetje bepalen wat ik wel mag downloaden en wat niet. En dat nog wel terwijl ik Maxthon gebruik, een variant op Internet Explorer.

Oh ja. Ik was Firefox aan’t binnenslurpen. Oh nee, installeren. Ja, de Konfabulator mag ook worden geinstalleerd. Nou niet moeilijk doen. Twee applicatietjes tegelijkertijd installeren. Kom op, beetje multitasking moet kunnen toch? Hmm, ik was iTunes nog aan het upgraden. Waar ook. Nou ja, Firefox maar eens opstarten. Oh, daar heb je de firewall weer. Ja, Firefox mag toegang tot internot. Huh? Nieuwe versie van Zone Labs? Jezus, is het nationale updatedag vandaag? Nou, toe maar dan. Allemensen, kan dat niet in 1 keer?

Fijn, daar is de Konfabulator eindelijk. Geen widgets? Oh, ‘tuurlijk. Die moet ik downloaden. Maar Firefox hangt omdat Zone Labs aan het updaten is en het domme ding dus het web niet op kan. Nou ja, iTunes maar een trap geven dan. Kan dat kreng ook installeren. Heb ik tenminste muziek. Wat? Foutmelding? Oh, de oude iTunes moet natuurlijk eerst uit. Zucht. Doe dat dan zelf. Als ik ergens een hekel aan heb is het luie software.

En waarom ga je nou de oude versie er eerst afgooien? Kun je er niet gewoon overheen? En nee, je mag niet op mijn bureaublad, en ook niet in de snelstart en blijf al helemaal uit mijn system tray. Wel verdomme. Quicktime? Dat hoef ik niet. Dat heb ik toch al! Ik was iTunes aan het updaten. Bah, en die Quicktime natuurlijk ook in de system tray. En in de snelstart. Kan ik dat weer allemaal weghalen. Oh, en Firefox ook van m’n bureaublad af. Vort, scheer je weg! Samen met die konflabberulatus. Pff, ik heb geen zin meer.

Zone Labs? Gut, da’s waar ook. Klaar met installeren? Mooi. Nee, ik hoef geen tutorial. Nee, ook die instellingen had je best kunnen onthouden, dat ga ik nu allemaal niet doen. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Herstarten? Verplicht!?! Dat meen je niet? Dat is toch niet meer van dit millennium? Allemensen zeg. Kom ik dan vandaag uberhaupt nog aan websmurfen toe? Kolere. Nou, herstart dan maar. Stom ding. Ja, ik ga wel even thee zetten. Zijn we er al? Vandaag nog? Ah, mooi. Even inloggen. En nu…surfen. Toe maar. Ja, Zone Labs, Maxthon mag het web op. Zucht. En…nee….oh, hel. Een nieuwe versie van Maxthon. Ik geef het op. Ik ga ganzenborden.

Leave a Reply